В Пловдив започна третата част от проекта „Програма за постигане на по-добри резултати при 14-годишните”

Събитието се провежда при отлични условия в зала "Атаро Клима"

От днес в Пловдив започна третата част от обучението “Програма за постигане на по-добри резултати при 14-годишните”. Основната тема е „Интегрираната тренировка (кондиция и тенис) в общия подготвителен период“. Събитието се провежда при отлични условия в зала „Атаро Клима“, гр. Пловдив и ще продължи до 12-ти ноември.

В лагера участват част от най-добрите ни родни таланти до 14-год. и техните треньори. Сред тях се отличават участничките на Световното първенство за тази възраст Дария Радулова и Денислава Глушкова.

От началото на 2017 година Международната Тенис Федерация си постави амбициозна задача да увеличи възможностите за развитие на талантливите млади тенисисти по цял свят. Един от проектите e “Програма за постигане на по-добри резултати при 14-годишните”. Същността му са семинари, в които треньори на най-добрите 14-годишни деца в дадената държава се обучават как да развият възможно най-добре своите играчи под наблюдението и препоръките на експерт от МТФ,съобщи БФ Тенис.

Специалистът, който отново води занятията е Франк ван Фраенховен от Холандия. Той е мениджър на системата за треньорско обучение в Холандия от над 30 години, превръщайки я в най-иновативната по рода си. Автор е на няколко книги с тенис насоченост и редица научни статии по темата. Работил е в обучението на треньори в над 75 страни. Водещ лектор е на всички конференции на Тенис Европа и МТФ за същия период.

Ван Фраенховен е изготвил програмата за развитие на Холандската тенис федерация от 1986 година насам. Член е на треньорската комисия към МТФ. Като треньор е световен отборен шампион до 16 г. от 2006 г. на първенството в Барселона.

БФТ е една от малкото федерации, която получава правото да организира максимален брой тренировъчни семинари по проекта.

Лагера в Пловдив се осъществява с любезното съдействие и финансова подкрепа от фирма АГРОФЕРТ ООД.