Доц. Милен Михов: БСП и ДПС искат нещо, ама не знаят точно какво

Чудят се какъв да бъде този вот на недоверие

"Странно е, че Корнелия Нинова е заявила на конгреса на БСП план за предсрочни избори, защото вече близо две седмици Столетницата и ДПС се чудят какъв да бъде този вот на недоверие. Прилича ми на "нещо искаме, ама не знаем точно какво". Това заяви депутатът от "Обединени патриоти" доц. Милен Михов в телевизия България он еър.

Според него европредседателството ще бъде използвано за фон и "ще посрещнем европейците с вота на недоверие" към управляващите.

По думите му в Бюджет 2018 има както достатъчно финансиране, така и реформи в определени сектори.

"В образованието има и пари, и реформи - над 500 млн. лв. допълнително отиват за училищно и предучилищно образование. Сериозна промяна в начина на финансиране на българските училища. Създават се допълнителни критерии за финансирането на всяко едно училище и всеки един ученик. Имаме реформа при начина на разпределяне на парите и има и необходимия финансов ресурс", категоричен бе Михов.

Относно парите за отбрана, народният представител каза, че освен танкове и самолети, на българската армия ѝ трябва окомплектоване.

"80 млн. лв. са отделени за повишаване на заплатите на хората в армията. Това е 10% увеличение. Лесно можем да купим техника, но хора няма откъде да вземем", отсече той.

Според него ДОСТ е "филиал на партията на Ердоган в България". Михов е категоричен, че трябва да се гарантират индивидуалните права, а не колективните.

"Турция и ДОСТ принуждават България да признае турското малцинство, но това е противоконституционно", допълни още той.