Валери Симеонов: Приемем вота на недоверие с насмешка

Няма да стана съучастник в поредната "медийна клада"

"Приемем вота на недоверие с насмешка. Ще пробват да направят такъв и после той няма как да мине. Може ли да се искат оставки за глупости? Вотът е лишен от основание. Ако има ощетяване на държавния бюджет, тогава бих го приел". Това каза вицепремиерът Валери Симеонов в студиото на "телевизия България он еър.

Според него отново се прекалява с темата за изказването на проф. Иво Христов и пак медиите са започнали да се "оливат".

"Казал нещо човекът на маса. Някакъв, не особено морален човек, го е записал и пуснал в медиите. Този човек е професор и то много стойностен. Няма да стана съучастник в тази медийна клада, която се прави на всеки човек, когато каже нещо. Веднага се вадят думите от контекста. Всички папагали от всички папагалски студия започват с това да се занимават. Такъв ли е дневният ред на България - да се занимаваме с Иво Христов?", попита той.

По думите му парламентът е място за говорене, там се обсъжда всичко, като може да се използват и различни изразни средства.

"Там всеки гони някаква цел със своето изказване. Има брилянтни речи, има и обидни такива", каза още вицепремиерът.

Валери Симеонов уточни, че в последно време медиите са доста "пожълтели" и не се занимават с важните неща в държавата.

За назначаването на новия министър на здравеопазването, Симеонов коментира, че няма значение дали Кирил Ананиев е финансист или лекар, а дали е полезен и ефективен в работата си. Вицепремиерът няма нищо против тази кандидатура, защото има добро мнение за нея.

"Нима има друга партия, която да е доказала в такъв кратък срок, че държи на програмата си и спазва своите предизборни обещания? Да вземаш пост не е голям "келепир". Масовият българин не винаги казва истината. Масата повтаря това, с което от сутрин до вечер й промиват главата и мозъка медиите. Винаги за парламента се говори с обидни епитети и това се насажда в обществото. Свалянето на политиката на такова ниско ниво не е добре за България", отсече Симеонов.

Вицепремиерът отбеляза, че ДПС губи своя рейтинг и подкрепата за партията в смесените райони намалява.

"Вчерашният ден в Брюксел мина нормално. Отговорно, сигурно, стабилно, "здраво държахме кормилото на кораба". От Брюксел идват добри сигнали, добри новини, имаше много хубаво посрещане и отношение към нашата делегация от страна на Юнкер. Бяха изказани добри и хубави думи за България - неща, които ние самите не си ги казваме, а трябва", категоричен бе вицепремиерът.