Половината български деца влизат в интернет преди училищна възраст - bulgaria.utre.bg

Половината български деца влизат в интернет преди училищна възраст

09 ноември 2017, 06:39 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    wikimedia

Безспорно, новата бавачка на новия родител не е телевизорът, а електронното устройство

През 2016г. 50% от българските деца са влизали в интернет преди да тръгнат на училище. Това стана ясно по време на научно-техническа конференция „Децата и медиите“, която се проведе в аулата на СУ „Св. Климет Охридски“.

„Обсъжданата тема е особено актуална, свързана е със съвременните комуникации, с интернет, които са вече част от учебните програми. Но по-важното е подрастващите да се научат да използват безопасен интернет, задължение на учителите и на обществото е да покажат на децата как става това, да ги предпазят от дебнещите опасности”, каза изпълнителният директор на фондация „Азия-Европа” Карстен Варнеке.

Според председателя на Държавната агенция за закрила на детето Офелия Кънева, институциите са длъжници както на децата, така и на родителите, защото не представят достатъчно добри практики. „Безспорно, новата бавачка на новия родител не е телевизорът, а електронното устройство – смартфонът и компютърът. Така че ние наистина трябва да бъдем малко по-взискателни за това как тези устройства в ръцете на младите хора могат да бъдат инвестиция в тяхното личностно развитие, а не бариера”, посочи тя.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета