Стойчо Младенов:Наставникът трябва да е защитен финансово

Тогава ще работи по-уверено и професионално

Треньорът на казахстанския Кайсар Стойчо Младенов, се прибра у нас. Бившият национален селекционер и треньор на ЦСКА успя да спаси от изпадане своя тим и подписа нов договор. На Летище "София" Младенов говори пред медиите.

„Мисля, че Българският футболен съюз в лицето на Борислав Михайлов най-после трябва да се ангажира и да вземе решение за треньорите. Треньорите нямат сигурна в България. Треньорите са подхвърлени от собствениците и са използвани по всякакъв начин. По този начин не се работи професионално. Треньорите нямат самочувствие, нямат увереност и стабилност, а когато всичко това липсва, естествено се отразява на работата“, коментира Младенов.

„Когато треньорът е защитен финансово и от договора си, тогава има самочувствието и увереността и работи професионално. От това трябва да се започне. От много години коментирам, че така трябва да стане. Как да стане, как да идва отдолу подрастващо поколение, когато се работи несериозно. Тази несериозност идва от собствениците, защото не дават това, което един треньор заслужава и трябва да получава“, каза още бившият треньор на ЦСКА.