Министър Кралев ще открие световното първенство по скокове на батут

Домакин на състезанието е столичната "Арена Армеец"

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев ще открие световното първенство по скокове на батут за мъже и жени в София.

Домакин на състезанието от 9 до 12 ноември е столичната "Арена Армеец". Официалната церемония ще се проведе в четвъртък, 9-ти ноември от 10:00 часа.

В надпреварата отличията ще си оспорват състезатели от 35 държави в три дисциплини: олимпийска - голям батут, двоен минибатут и скокове на пътека.

У нас пристигат най-големите звезди в този спорт - трикратният олимпийски шампион и носител на 14 златни медала от първенства на планетата  Дон Дон (Китай), спечелилата 7 титли от световни шампионати Анна Коробейникова (Русия), както и 6-кратната златна медалистка Джиа Фанфан (Китай).

България е заявила един представител при мъжете - Ясен Иванов, който за съжаление е с контузия на глезена и  участието му е под въпрос.

Официален гост на световното първенство ще бъде  новоизбраният президент на Международната федерация по гимнастика (FIG) Моринари Ватанабе, който пристига в София в петък.

В понеделник, 13-ти ноември от 11:00 часа японецът, който говори български език, ще бъде удостоен със званието "Почетен професор" на Национална спортна академия "Васил Левски".