Димитров срещу Надал, Тийм и Гофен в Лондон - bulgaria.utre.bg

Димитров срещу Надал, Тийм и Гофен в Лондон

08 ноември 2017, 12:19 | bulgariautre.bg
  • Снимка:
    БФТенис

    Димитров срещу Надал, Тийм и Гофен в Лондон

Гришо попадна в група "Пийт Сампрас"

Григор Димитров попадна в група „Пийт Сампрас“ на финалите на ATP в Лондон. Там водач е Рафаел Надал, а компания на двамата правят още Доминик Тийм и Давид Гофен. В група „Борис Бекер“ се събраха Роджър Федерер, Александър Зверев, Марин Чилич и Джак Сок.

Българинът е записвал победи над всеки един от предстоящите си съперници в групата, но има положителен баланс само срещу Гофен (3 победи, 1 загуба). Най-лошо е съотношението победи-загуби, когато гледаме двубоите му с Надал (1 победа, 10 загуби), а срещу Тийм статистиката е (1 победа, 2 загуби).

Ето и разпределението на двете групи на финалния Мастърс:

Група „Пийт Сампрас“:

1. Рафаел Надал

2. Доминик Тийм

3. Григор Димитров

4.Давид Гофен

Група „Борис Бекер“:

1. Роджър Федерер

2. Александър Зверев

3. Марин Чилич

4. Джак Сок

За полуфиналите се класират двамата най-добре представили се от всяка група, като водачът от А се изправя срещу втория от Б и обратно. За класирането в групите най-голямо значение има броят на победите, след което се взима предвид броят на изиграните мачове (играч с две победи и загуба е по-напред от друг само с две победи). Тайбрек се играе, ако двама от участниците имат еднакви показатели.

Освен огромен награден фонд, турнирът носи и много точки – всяка победа в групите е равносилна на 200 точки за класацията. Шампионът ще спечели максимум 1500 точки и $2 549 000 в сингъла и $486 000 при двойките, съобщи БФ Тенис.

Като резерви в турнира са записани Пабло Кареньо Буста и Сам Куери.

Турнирът започва на 12.11 (неделя) и ще продължи до 19-и ноември.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета