Експерти: Отчаян ход и безпомощност показва БСП с вота на недоверие и фалшивите новини (видео)

БСП няма много полезни ходове.

„Отчаян ход и безпомощност – това показва БСП с инициирания вот на недоверие и разпространяваните фалшиви новини“, коментира пред телевизия „Европа“ социалният антрополог Харалан Александров. Той е категоричен, че червените не мислят за имиджа на страната ни пред Европа и това се доказва от факта, че искат да внесат вот на недоверие точно преди България да поеме председателството на Съвета на ЕС.

„БСП няма много полезни ходове. Предвид състоянието на партията и оспорваното лидерство в нея и така цялостният упадък на лявата идея, то не само в България се случва. В този смисъл аз очаквам поредица от такива отчаяни ходове. Ако си човек без вътрешен интегритет, без усещане за вярно, за лъжа и истина, за добро и зло, за съжаление каквито са голяма част от българските политици, включително тези в ляво. Лекотата с която тръгваш да създаваш фалшиви новини, то е една крачка“, обясни Александров.

Според него предложението на премиера Борисов, да отпадне давността за престъпления, извършени по време на приватизация, е промяна, която е очаквана от обществото. „Със сигурност има такова очакване в общността. Сякаш малката възможност по линията на справедливост идва в това да бъде наказан някой от големите злодеи на първичното разгражване, което се случи 90-те години. В този смисъл Борисов, както винаги, отговаря много дълбинно очакване сред хората“, посочи антропологът.

„Арогантна провокация“ – така анализаторът определи изявлението говорителката на руското външно министерство Мария Захарова, че армията на Съветския съюз е спасила българските евреи по време на Втората световна война.