Пентагонът: Само инвазия ще унищожи арсенала на Пхенян - bulgaria.utre.bg

Пентагонът: Само инвазия ще унищожи арсенала на Пхенян

05 ноември 2017, 16:22 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    wikipedia

От САЩ смятат, че само чрез инвация биха могли да разберат какъв е арсеналът на КНДР

Според Пентагона единственият начин САЩ да разберат размера на севернокорейския ядрен арсенал и да го унищожат е чрез наземна инвазия. Министерството на отбраната на САЩ направи това предположение в свое писмо към конгресмените, пожелали да узнаят повече за логистиката и възможната загуба на човешки животи в случай на конфликт със Северна Корея, предаде Voice of America, цитирано от Агенция „Фокус“.

Писмото от контраадмирал Майкъл Дж. Дюмон от общото командване на началник щабовете на САЩ сочи, че класифициран инструктаж „би бил най-доброто място за детайлното обсъждане на възможностите на САЩ и на съюзниците им да контрират възможността на Северна Корея да отговори с ядрено оръжие и да елиминира ядрените оръжия на Северна Корея, намиращи се в дълбоки подземни обекти“.

По-рано конгресменът-демократ от щата Аризона заяви, че е „важно хората да разберат как би изглеждала война с ядрена сила“.

Според него в първите ѝ дни е възможно да загинат 300 хиляди души, като от тях 100 хиляди да са американски граждани.

Неговият колега-демократ от същия щат Рубен Галего заяви, че конгресмените „искат да има пълна прозрачност и информация за това, какво би се случило, ако нашите лидери направят погрешните изчисления“.

МултимедияКоментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Свят