Л. Павлова: Вотът на недоверие цели да дискредитира правителството

Това не означава, че ние искаме беззъба или мълчалива опозиция

Българското председателство трябва да е надпартийна тема, която да се превърне в приоритет и за управляващи, и за опозиция, подчерта в Стара Загора министърът за българското председателство Лиляна Павлова, цитирана от тв Европа.

В коментар за намерението на БСП да внесе вот на недоверие към кабинета тя заяви, че опитите за дискредитиране на правителството са нечестни спрямо всички български граждани. „Това не означава, че ние искаме беззъба или мълчалива опозиция. Това не означава, че ние не сме готови да чуем всяка една конструктивна критика – отворени сме за критика, когато тя е конструктивна. Готови сме да влезем в дебат, когато говорим за законодателство, когато говорим за приоритети, но търсенето на по-скоро медиен ПР и ефект, целящ дискредитиране на правителството само и само с цел по никакъв начин това правителство да няма успешно председателство е не само лицемерно и грозно, това е нечестно спрямо България и всички български граждани, чиито чест и достойнство ние трябва да защитим в един такъв важен момент за България и за Европа,“ каза министърът.

Председателството на Съвета на ЕС е шанс за страната ни да увеличи популярността си зад граница. Затова през първите 6 месеца на следващата година ще се отдели голямо внимание на промотирането на историята, културата, туризма и възможностите за бизнес у нас.

„Ние по време на председателството ще промотираме и българското вино, храни, производство. Български фирми участват в шиенето и подготовката, изработването на подаръците. Ще правим специални промоции и на туризма, и на храните, и на бизнеса и на различните сектори по един разбира се елегантен начин, така че в максимална степен да покажем богатството,“ каза Павлова.

Павлова отново подчерта, че Западните Балкани остават една от важните теми по време на Председателството. Тя изрази задоволство, че каузата за приемането на страните в ЕС вече е възприета на всички нива в съюза.