Пучдемон: Ако се предам, ще бъде на истинското правосъдие в Белгия - bulgaria.utre.bg

Пучдемон: Ако се предам, ще бъде на истинското правосъдие в Белгия

05 ноември 2017, 09:53 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    wikimedia

Той разкритикува „извънредно варварските действия“ на испанското правителство

Бившият каталунски лидер Карлос Пучдемон заяви, че иска да се предаде на „истинското правосъдие в Белгия, а не на това в Испания“. Той добави, че не е избягал след референдума за независимост в областта, но не е можел да подготви защитата си в Испания.

Пучдемон разкритикува „извънредно варварските действия“ на испанското правителство и на министър-председателя Мариано Рахой. Той ги обвини, че са оркестрирали скорошните събития, довели до това няколко членове на екипа му да влязат в затвора. Същевременно бившият каталунски лидер призова към „политически диалог“, който според него е единственото решение за настоящата безизходица.

Пучдемон добави, че ситуацията в момента изисква „политика, която Мариано Рахой не употребява“. „Министър-председателят използва прокуратурата, съдилищата, полицията, дори и предприемачи. Не е правилно, че рискуваме 30 години затвор заради това, че слушахме електората си“, смята той. „Всичко това е извънредно варварско. Бях избран. Волята на каталунския народ бе нелегално смазана от правителството на Рахой“, добави бившият каталунски лидер.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Свят