Очаква ни слънчева неделя

Региони

05-11-2017, 08:00

Снимка:

pixabay

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Седмичен хороскоп за 30 октомври - 5 ноември 2017

Максималните температури ще са предимно между 12 и 17 градуса

Времето в последния ден от тази седмица ще бъде предимно слънчево с малко по-високи температури от съботния ден. Облачността над страната ще е разкъсана и валежи вече не се очакват.
Повече слънце ще има над Западна България, а по-значителна ниска облачност ще се задържа над източните райони. 

Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са предимно между 12 и 17 градуса.
Над планините ще е облачно. Ще духа умерен, по високите и открити части – до силен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 2000 метра ще е около 1°.
Над по-голямата част от Балканите ще е слънчево. Валежи ще има в крайните северозападни части. В източните райони ще е с ниска облачност, на места в сутрешните часове – с мъгла.
Над по-голямата част от Западна Европа ще е предимно облачно. Значителни валежи от дъжд, в Алпите – от сняг, ще има в Северна Италия, Швейцария, Южна Германия и Западна Австрия.
В тези райони ще е и ветровито. По-съществени намаления на облачността ще има в останалите страни от Централна Европа, Португалия и Южна Испания, а в следобедните часове и над Британските острови. Над по-голямата част от Балканите ще е слънчево.
У нас в началото на следващата седмица температурите ще се повишат и в сряда максималните ще са между 13° и 18°. Сутрин на места в низините ще е мъгливо. Над западната половина от страната времето ще е предимно слънчево, във вторник по-късно през деня ще започне увеличение на облачност. В сряда ще бъде предимно облачно и на много места в страната ще има превалявания.