На Архангелова задушница беше почетена паметта на воините, загинали за Отечеството - bulgaria.utre.bg

На Архангелова задушница беше почетена паметта на воините, загинали за Отечеството

04 ноември 2017, 13:21 | Мила Иванова
  • Снимка:
    Пресцентър МО

Панихидата за упокоение на душите на загиналите, беше отслужена от Негово Преосвещенство Тивериополският епископ Тихон

Ръководният състав на Министерството на отбраната и личният състав на Въоръжените сили на Архангелова (мъжка) задушница днес, 4 ноември, се прекланят пред паметта на героите, загинали за Отечеството.

На панихидата за упокоение на душите на загиналите, която беше отслужена от Негово Преосвещенство Тивериополският епископ Тихон във Военния мавзолей-костница на Централните софийски гробища, присъстваха президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили на Република България Румен Радев, министърът на отбраната Красимир Каракачанов, началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев, висши офицери, военнослужещи, представители на държавната и местната власт, военни аташета, акредитирани в нашата страна, членове на военнопатриотични организации, много граждани. В ритуала участваха представителни подразделения на Националната гвардейска част.

На Архангелова (мъжка) задушница представителни части на Сухопътните войски, Военновъздушните и Военноморските сили и бригада „Специални сили“ участваха в панихиди в гарнизони Асеновград, Бургас, Варна, Пловдив и Плевен. Те отдадоха почит на воините, загинали за национално освобождение и обединение, в операции по поддържане на мира и при изпълнение на воинския дълг в мирно време. Военнослужещите поднесоха венци и цветя в памет на героите.

Българска делегация, водена от заместник-началника на отбраната генерал-лейтенант Пламен Атанасов, участва в панихидата, отслужена в памет на загиналите воини на българското военно гробище и пред офицерските паметници в църквата „Свети Георги“ в с. Цапари, Република Македония. На ритуала присъстваха  представители на Министерството на отбраната и членове на военнопатриотичните съюзи.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета