На Архангелова задушница беше почетена паметта на воините, загинали за Отечеството

Панихидата за упокоение на душите на загиналите, беше отслужена от Негово Преосвещенство Тивериополският епископ Тихон

Ръководният състав на Министерството на отбраната и личният състав на Въоръжените сили на Архангелова (мъжка) задушница днес, 4 ноември, се прекланят пред паметта на героите, загинали за Отечеството.

На панихидата за упокоение на душите на загиналите, която беше отслужена от Негово Преосвещенство Тивериополският епископ Тихон във Военния мавзолей-костница на Централните софийски гробища, присъстваха президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили на Република България Румен Радев, министърът на отбраната Красимир Каракачанов, началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев, висши офицери, военнослужещи, представители на държавната и местната власт, военни аташета, акредитирани в нашата страна, членове на военнопатриотични организации, много граждани. В ритуала участваха представителни подразделения на Националната гвардейска част.

На Архангелова (мъжка) задушница представителни части на Сухопътните войски, Военновъздушните и Военноморските сили и бригада „Специални сили“ участваха в панихиди в гарнизони Асеновград, Бургас, Варна, Пловдив и Плевен. Те отдадоха почит на воините, загинали за национално освобождение и обединение, в операции по поддържане на мира и при изпълнение на воинския дълг в мирно време. Военнослужещите поднесоха венци и цветя в памет на героите.

Българска делегация, водена от заместник-началника на отбраната генерал-лейтенант Пламен Атанасов, участва в панихидата, отслужена в памет на загиналите воини на българското военно гробище и пред офицерските паметници в църквата „Свети Георги“ в с. Цапари, Република Македония. На ритуала присъстваха  представители на Министерството на отбраната и членове на военнопатриотичните съюзи.