Премиерът Борисов се срещна с унгарския министър Петер Сиярто - bulgaria.utre.bg

Премиерът Борисов се срещна с унгарския министър Петер Сиярто

03 ноември 2017, 16:35 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    facebook

Двамата обсъдиха няколко теми, включително отношенията и приоритетите на председателството ни

Премиерът Бойко Борисов се срещна с министъра на външните работи и търговията на Унгария Петер Сиярто. Двамата определиха като отлични двустранните политически и икономически отношения. На среща в Министерския съвет днес те отбелязаха значението на подписаното миналата година споразумение за икономическо сътрудничество, което е стимулирало по-тесните контакти между бизнеса и институциите в двете страни. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

Петер Сиярто е в София за провеждането на първото заседание на Българо-унгарската междуправителствена комисия за икономическо сътрудничество и на българо-унгарски бизнес форум. Изразено беше очакване, че те ще допринесат за конкретизиране на актуалните икономически теми и ще доведат до създаване на нови партньорства в деловите среди.

Премиерът Борисов и министър Сиярто посочиха, че приоритетите на Българското председателство на Съвета на ЕС отразяват важни и за Унгария въпроси като Западните Балкани, бъдещето на Европа, гарантирането на сигурност за европейските граждани, многогодишната финансова рамка и кохезионната политика. Борисов изтъкна, че Българското председателство ще работи за постигането на широк консенсус по основните теми от дневния ред на ЕС и ще разчита на конструктивност и солидарност от страна на държавите-членки. Министър-председателят изрази благодарност за последователната подкрепа на Унгария за членството на България в Шенген, което остава приоритет за правителството.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета