И. Московски: Подкрепяме усилията за учредяването на Българска автомобилна камара - bulgaria.utre.bg

И. Московски: Подкрепяме усилията за учредяването на Българска автомобилна камара

03 ноември 2017, 14:16 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    МТИТС

Основната част от дебата е между браншовите организации, така че да се постигне баланс между всички интереси

Подкрепяме всички усиля за учредяването на Българска автомобилна камара, в която да членуват всички превозвачи. Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски по време на публично представяне на проекта на Закон за Българската автомобилна камара, предаде пресцентърът на Министерството на транспорта.

По думите му, министерството е изразило своето становище, че за развитието на автомобилните превози е хубаво да има единен субект, който да отговаря за политиките, които се реализират от бранша.

Министър Московски каза още, че основната част от дебата е между браншовите организации, така че да се постигне баланс между всички интереси и да има справедливо отношение към всички членове. „Такава камара ще създаде възможност за формирането на по-ясни правила, по които да работим и ще подобри в пъти съвместната ни дейност“, допълни Московски.

Той беше категоричен, че подобна практика съществува и в други страни от ЕС и е една полезна крачка за по-доброто функциониране на взаимоотношенията между държавата и бизнеса.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета