Румънският транспортен министър уволни директора на метрото

Свят

03-11-2017, 11:39

Снимка:

wikimedia commons

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

4 млрд. евро е стокообментът между България и Румъния

В Букурещ стана късо съединие, заради което влаковете закъсняха с 2 часа

Румънският министър на транспорта уволни генералния директор на компанията, управляваща метрото в Букурещ след инцидент от днес сутринта, при който един от влаковете остана блокиран в тунел, съобщават румънските медии, цитира БНТ.

Движението на метрото в участък от центъра остана блокирано повече от два часа заради късо съединение, което бе предизвикано от паднала върху релсите вентилационна тръба. Влак, пълен с хора, остана в тунела на близо 200 метра от перона на станция "Ероилор". Пътниците бяха евакуирани от екипи на Метрорекс, като няма пострадали.

След инцидента обаче министърът на транспорта Феликс Строе уволни генералния директор на компания Метрорекс Марин Алдя и директора по експлоатация на дружеството Ливиу Дину.

"От години в Метрорекс липсва дисциплина на работа, на услуги", коментира министърът пред местни телевизии тази сутрин. Той съобщи, че е сформирана анкетна комисия, която ще провери поддръжката на метространциите, тъй като са били отпуснати средства, но трябва да се види дали работата по поддръжка е била осъществена наистина. "Ако бъдат установени нередности, ще бъдат сезирани разследващите органи", посочи Феликс Строе.

В Букурещ стана късо съединие, заради което влаковете закъсняха с 2 часа