Е. Захариева: Турция се извини за случая с бития българин на „Лесово” - bulgaria.utre.bg

Е. Захариева: Турция се извини за случая с бития българин на „Лесово”

03 ноември 2017, 09:32 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    btv.bg/кадър

Има записи на камери, българската прокуратура разследва случая

Турските власти са се извинили на българската страна заради скандалния случай на бит български турист от турски гранични полицаи. Това обяви в ефира на БиТВ външният министър Екатерина Захариева. Случаят е записан на камера и по него тече разследване.

„Гранична полиция” веднага е сигнализирала колегите си в Турция. Получили са извинение и уверение, че казусът ще се разгледа внимателно, и ако се потвърди, служителят, който си е позволил физическото насилие, ще бъде наказан”, обясни министърът.

„Надявам се да предприемат мерки срещу служителя, който е извършил това”, посочи Захариева. "В момента българската прокуратура също разследва случая", допълни тя.   

Вицепремиерът и външен министър посочи, че съжалява за оставката на здравния министър проф. Николай Петров.

„Проф. Петров буквално ни каза: Не съм градил име 60 г., за да бъде омаскарено. Постът не ми е самоцел, важно е да се запази и репутацията на кабинета. Фактите са факти, имало е разследване на органите, не е установено извършване на престъпление”, заяви Захариева.

Според нея не може да се твърди, че проф. Петров е прикривал нещо. Тя не можа да каже кои са спряганите имена за нов здравен министър, а по думите й решението ще бъде на премиера.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета