Григор Димитров загуби от Джон Иснър

В следващата фаза Иснър ще срещне Дел Потро

Григор Димитров загуби с 6:7, 7:5, 6:7 от американеца Джон Иснър в среща от 1/8-финалите на Мастърс турнира в Париж.

Двубоят продължи близо 3 часа, а американецът се противопоставяше на българина с мощни сервиси, които особено в първия сет му даваха голямо предимство. Във втория българинът успя да стигне до късен пробив и изравни сетовете. Димитров бе близо до победата в третия сет, когато поведе с 5:2, но повтори старата си слабост да рухва психически в трудни моменти. Последва тайбрек, който Иснър спечели убедително със 7:3.

В следващата фаза американецът ще срещне Хуан Мартин дел Потро, който победи Григор преди две седмици на финала на турнира в Стокхолм.

ПЪРВИ СЕТ
Първият сет премина равностойно и нито един от двамата не направи пробив, макар Димитров да имаше два брейкпойнта срещу само един за съперника. Сервисите бяха сериозното оръжие и на двамата, като пет от десетте гейма бяха взети на нула (3 за Иснър срещу 2 за Гришо). В тайбрека всичко беше равностойно до 3:3, когато Иснър проби българина за 4:3. Американецът обаче пропусна 3 сет пойнта, за да бъде пробит за 6:6. До края на тайбрека всеки печелеше сервис гейма си, за да се стигне до пробив за Иснър за 12:10.

ВТОРИ СЕТ
Вторият сет почти напълно повтори първия и всеки печелеше сервис геймовете си. Иснър и Димитров си размениха само по един гейм на нула, а българинът пропусна златен шанс за пробив при 1:0 в своя полза. При 6:5 в полза на Димитров дойде първият пробив в сета и в срещата и Гришо успя да вкара срещата в трети сет, възползвайки се от втория си сет бол.

ТРЕТИ СЕТ
Третият сет се разви по вкуса на Димитров, който след победата във втория сет взе нещата в свои ръце. Българинът се възползва от третия си брейк пойнт за 4:2, като преди и след това спечели сервис геймовете си на нула. При 5:2 Григор пропусна мач пойнт (5:3), а не успя да вземе своето и в следващия гейм - 5:4. Иснър стигна до равенство, а след това доведе нещата до тайбрек. Там Димитров се държа до 2:2, след което натрупа пасив до 2:6, за да загуби с 3:7.