Борисов се срещна с вицепремиера на Македония Радмила Шекеринска - bulgaria.utre.bg

Борисов се срещна с вицепремиера на Македония Радмила Шекеринска

02 ноември 2017, 17:42 | Мила Иванова
  • Снимка:
    Пресцентър МС

Двамата отчетоха позитивните отзиви в международен план след подписания през август Договор за приятелство, сътрудничество и добросъседство

Развитието на двустранните отношения между България и Република Македония беше във фокуса на разговорите между премиера Бойко Борисов и заместник министър-председателят и министър на отбраната на Република Македония Радмила Шекеринска, която е на официално посещение в София. Двамата отчетоха позитивните отзиви в международен план след подписания през август Договор за приятелство, сътрудничество и добросъседство между двете страни.
„Трябва да използваме динамиката в политическия процес за поддържане на диалога, за да има повече предвидимост и резултатност от подобрените отношения. Важна роля за това има провеждането на регулярни срещи за постигане на по-тясна координация при решаването на важни двустранни и регионални въпроси. Точно такава функция ще има и предстоящото ни съвместно заседание в Струмица“, подчерта премиерът Борисов.
Шекеринска посочи, че подписаният Договор за добросъседство е платформа, на която ще се изгражда успешно сътрудничество в различни сектори между двете страни.
„Взаимната подкрепа в областта на отбраната е от изключителна важност за сигурността на гражданите на двете държави“, допълни министър-председателят и приветства подписаните днес протоколи за сътрудничество в областта на Военновъздушните сили и за осигуряване на лабораторни изследвания в сектора.
Борисов отново потвърди позицията на България за открит диалог с ясна подкрепа за членството на Република Македония в НАТО и ЕС.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета