Медицинско чудо-жена забременя от друг мъж по време на бременност

Булевард

02-11-2017, 15:36

Снимка:

pixabay

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Мария Илиева се показа бременна

Явлението, при което жена може да забременее от двама различни мъже, се нарича суперфетация

Американка, решила да износи бебето на безплодна двойка от Китай, забременя повторно. За изключително рядкото явление съобщава ABC, цитирани от Канал 3. Джесика Алън е майка на две деца. Тя се съгласила да стане сурогатна майка и да износи бебето на двойка от Китай.
Шест седмици след успешната ин витро процедура тя отишла на видеозон и лекарите с учудване установили, че бебетата са две. Първоначално специалистите предположили, че жената е бременна с близнаци. След цезаровото сечение те забелязали, че едното бебе е по-леко от другото. След ДНК тест обаче станало ясно, че баща на едното дете е приятелят на Джесика. Въпреки контрацептивите, които използвала по време на бременността, тя успяла да забременее. Според договора обаче и родното й бебе принадлежало на китайската двойка.
След 3-месечна борба за родителските права, малкото момченце на Джесика вече живее с биологичните си родители. Явлението, при което жена може да забременее от двама различни мъже, се нарича суперфетация. В медицината засега няма много подобни случаи, може би защото зачеването е само в рамките на 12-24 часа. Понякога обаче се случва да съзрее нова яйцеклетка – процес, обикновено стопиран от хормони, отделящи се в организма на вече бременната жена и ако яйцеклетката е оплодена, жената ще износва два плода с разлика във възрастта от една седмица дори повече от месец.
Тоест, жената може с една бременност да износи деца от двама различни бащи. Явлението е по-разпространено в животинския свят и се наблюдава при мишките, конете, овцете, кенгуруто и зайците.