Треньорите след мача Берое - Марица

Иван Петков е доволен от чистата победа над Берое

Новакът в женското първенство по волейбол на България Берое (Стара Загора), който е с амбиции за медали през този сезон, отстъпи на шампионките от Марица (Пловдив) с 0:3 гейма, в отложен мач от първия кръг на шампионата, съобщи БФ Волейбол.

Ето какво казаха треньорите на Марица и Берое, съответно Иван Петков и Страхил Балов след мача:
 
Иван Петков, Марица:
“Радостни сме от това, че победихме един добър отбор – един от претендентите за челните места. Радвам се, че при тази сгъстена програма от много пътувания и много мачове преди важните двубои с Енисей (Красноярск) ние показахме и добра игра, в която имаше нужния ритъм и настроение у момичетата. Малко се притеснявах от това как ще изглеждаме заради психологическия ефект от недобрите два гейма, които изиграхме с отбора на ЛП Сало (Сало). Въпреки спечелването на златния гейм във Финландия, аз имах притеснения относно самочувствието и увереността на нашите състезателки.”
 
Страхил Балов, Берое
"Поздравявам Марица за победата. Шампионките имат дълга скамейка, равностоен състав и най-важното - натрупаха много опит в международни мачове. Нещо, с което, засега ние не можем да се мерим с тях. Въпреки тези фактори, моите момичета стартираха много нахъсано, като в първия гейм поведоха с шест точки. За жалост се пробихме в посрещане. Именно посрещането бе ахилесовата ни пета в този мач. Това доведе до невъзможност за организиране на пълноценна атака, и особено атаката през центъра. Някои състезателки останаха изолирани в мача. Момичетата се сковаха и в следващите две части не успяха да се разгърнат и да се противопоставят. Но това все пак е първи мач срещу такъв класен съперник. Тепърва правим сработка и трупаме опит. Надявам се в следващите скрещи от първенството да покажем потенциал и възможности и да зарадваме ръководство и фенове с нови успехи".