Тотнъм победи с лекота Реал

Монако все още има малък шанс да се класира на второ място

Тотнъм победи с лекота Реал. Два гола на Деле Али и един на Кристиан Ериксен плюс почетно попадение на Крисиано Роландо за "белия балет"  оформиха резултата 3:1.

Първият мач на Реал на "Уембли" съвсем не бе сполучлив. Оказа се,че загубата в Примера при гостуването на каталунците от Жирона с 1:2 съвсем не е била случайна. В момента отборът на Зидан изживява криза.

За сметка на това тимът на Почетино върви по възходяща линия. И не се спря дори пред името на Реал. Отборът на Тотнъм изигра много силен мач и спечели логично и убедително. В малкото положения за тима от Мадрид Кристиано Роналдо и неговите съотборници бяха буквално отказани от блестящата игра на вратаря на домакините Уго Льорис.

В оставащите два кръга от група Н трябва да стане чудо за да може Борусия Дортмунд да продължи за сметка на Реал. Момчетата на Зидан имат 7 точки и мачове като гости на Апоел и домакинство на Борусия. Докато германците приемат Тотнъм преди да гостуват на "Бернабеу". В петия кръг Реал играе като гост на Апоел, но едва ли ще допусне дори равен. Особено след издънките срещу Жирона и Тотнъм.

Петте английски отбора ще се класират за осминафиналите на Шампионската лига. Манчестър Юнайтед, Ливърпул, Манчестър Сити и Тотнъм показват отлични игри. Известно колебание се забелязва при Челси. Но "сините" също по всяка вероятност ще бъдат осминафиналисти.

Най-вероятно на финала в Киев ще има поне един английски представител, а защо не и двата да бъдат от Острова.


В група G Бешикташ със своите 10 точки два кръга преди края ще се бори дори за първото място. На второ е Порто с 6, трети е Лайпциг с 4, а Монако е с две точки. Но при въртележки в тези два кръта монегаските с 8 точки  могат да се озоват на второто място. Монако е домакин на Лайпциг и ще има трудната задача после да победи като гост Порто. Но, ако преди това "драконите" бият като гости Бешикташ, тогава монегаските ще трябва да се съсредоточат в битка за третото място и участие в Лига Европа.