Валидираха специална пощенска марка за председателството

Политика

02-11-2017, 06:38

Снимка:

eu2018bg

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Л. Павлова: Бившият здравен министър има подкрепата на Борисов

Тя е с колекционерска стойност и ще се превърне в символ на българското председателство

В Деня на народните будители министрите на европредседателството ни Лиляна Павлова и на транспорта Ивайло Московски валидираха специална пощенска марка „Първо българско председателсвто на Съвета на ЕС“.

Специалната пощенска марка е с колекционерска стойност и ще се превърне в символ на българското председателство на Съвета на ЕС. Тиражът й е 62 000 броя и ще е част от официалните подаръци, които България ще връчи на гостите , които ще ни посещават на официалните събития. Освен че ще се подарява като рядък сувенир, марката ще се използва и за официалната кореспонденция, която ще се води на хартия. Автор на марката е художникът Теодор Ангелиев. На нея са изобразени шевиците от логото, адреса на сайта на председателството и европейското знаме.

„Пощенската марка, посветена на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз, ще бъде визитната картичка на страната ни“, каза министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски по време на церемония за валидиране на специалното пощенско филателно издание. Според министър Московски всяка пощенска марка е мини енциклопедия на събитията и фактите от съвременната ни история. Той добави, че днешното издание е свързано с взимането на много важни решения за телекомуникациите и информационните технологии – сектор с голяма добавена стойност, както за икономиката на България, така и на Европа.

„Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията направи още една крачка – запазихме интернет имена на кирилица за сайта на председателството“, каза още транспортният министър. Според него, по този начин българската азбука ще се популяризира в цял свят. Ивайло Московски изрази увереност, че по време на Българското председателство, ще се запазят всички европейски ценности и стрната ни ще се изяви като важен фактор в политиките за стабилност на региона и интегриране на Западните Балкани.