Президентът на Швейцария Дорис Лойтхард е на официално посещение в България

Общество

02-11-2017, 06:00

Снимка:

obshina.ch

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Борисов: Очакваме максимален резултат от Срещата на ЕС в София

Президентът Лойтхард ще участва в церемонията по официално закриване на Форума за дуално образование

Президентът на Швейцария Дорис Лойтхард е на официално посещение в България
 
По покана на държавния глава Румен Радев, федералният президент на Конфедерация Швейцария Дорис Лойтхард ще бъде на официално посещение в България днес.
 
Перспективите за последващо задълбочаване на двустранните отношения между България и Швейцария, насърчаването на двустранния икономически обмен и взаимните инвестиции, сътрудничеството в областта на науката, културата и образованието, се очаква да бъдат сред темите на разговора на двамата президенти.
 
Церемонията по официалното посрещане на президента Дорис Лойтхард на площад „Св. Александър Невски“ ще започне от 10.30 часа. Президентът на Швейцария ще поднесе венец пред паметника на Незнайния войн.
 
В 10.55 часа двамата президенти ще проведат среща „на четири очи“ на „Дондуков“ 2, след което от 11.10 часа ще започнат пленарните разговори на официалните делегации на България и Швейцария.
 
В Гербовата зала Румен Радев и Дорис Лойтхард ще дадат пресконференция за медиите от 12.05 часа.
 
Президентът Лойтхард ще участва в церемонията по официално закриване на Форума за дуално образование по проект „Швейцарска подкрепа за въвеждане принципите на дуалното обучение в българската образователна система”, който ще се проведе от 15.00 часа в столичния София хотел Балкан.
 
От 16.00 часа държавните глави на България и Швейцария ще дадат началото на публична дискусия на тема „Европа – по пътя на дигиталното бъдеще“ в Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.
 
В рамките на официалното си посещение в България, президентът Дорис Лойтхард ще проведе среща и с министър-председателя Бойко Борисов.