Тръмп призова за прекратяването на зелени карти - bulgaria.utre.bg

Тръмп призова за прекратяването на зелени карти

01 ноември 2017, 20:24 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    twitter

Ще предприемем всички необходими мерки за защита на хората ни, каза той

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че ще прекрати лотарията за зелени карти на страната, информира АФП. По-рано в "Туитър" Тръмп обвини програмата за вчерашната терористична атака в Ню Йорк, при която загинаха 8 души и 12 души пострадаха. Американският лидер нарече извършителя на атаката "животно".

Милиардерът поясни на среща на кабинета, че ще поиска от Конгреса "незабавно" да започне работа по спиране Програмата за разнообразяване на имигрантския поток (DV), която е използвана от нападателя от Ню Йорк, за да влезе в САЩ през 2010 г.

Други официални представители обаче заявяват, че това не е проблемът.

Президентът добави, че "ще предприемем всички необходими мерки за защита на хората ни".

По време на заседанието на кабинета американският държавен глава каза, че ще помисли дали да не изпрати 29-годишния Сайфуло Саипов във военния затвор "Гуантанамо", докато чака процеса.

Програмата за разнообразяване на имигрантския поток влиза като закон от 1990 г., а в сила от 1995 г. Всяка година 50 000 души в света печелят зелени карти, които им позволяват легално да живеят в САЩ.

Преди няколко месеца Тръмп представи проектозакон за промяна на лотарията. Предложението ще намали верижната миграция и ще замени сегашната схема с точкова система за получаване на зелени карти, както е в Австралия и Канада. Автори на законопроекта са сенаторите Том Котън от Арканзас и Дейвид Пърдю от Джорджия.

Законопроектът предвижда намаляване на законната имиграция с 40% през първата година и с 50% за период от 10 години.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета