Министър Радев: Увеличението на заплатите в МВР да бъде от 1 до 15%

В бюджета са заложени 55 млн. лв. за увеличение на възнагражденията

Предложението на политическото ръководство на МВР е заплатите на служителите на министерството да се увеличат от 1 до 15 процента с предвидените за това в проектобюджета за 2018 г. 55 млн. лв. Това заяви вътрешният министър Валентин Радев пред медиите, след като беше изслушан от вътрешната парламентарна комисия, цитиран от БТА.

Министърът отбеляза пред депутатите за проектобюджета на МВР, че са нужни още средства за капиталови разходи, но отчете, че това са възможностите на финансовото министерство.

В него са заложени 55 млн. лв. за увеличение на възнагражденията, като Радев коментира, че желанието е те да се разпределят равномерно за всички служители.

Той заяви, че предстои среща със синдикатите, на която да се уточни по какъв начин най-равномерно, сред служителите, да бъдат увеличени заплатите.

За работата на пожарната при наводнения, Радев коментира, че е необходимо по-добро оборудване за водолазите, както и лодки. Той отчете, че е нужно да се отделят повече средства за другите дейности на дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ при наводнения и други бедствия. Министър Радев каза също, че трябват средства и за подобряване на уведомителната система при критични събития. И допълни, че ще се отпуснат средства за подмяна на акумулаторите, поддържащи системата.