Цв. Цветанов, Д. Главчев и евродепутати посрещнаха ученици в НС

Важно е институциите да не остават абстрактни и далечни за младите, каза Ева Майдел

Тридесет и пет ученици от средно училище „Св. Паисий Хилендарски“ от Златица се срещнаха с председателя на Народното събрание Димитър Главчев, председателя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов и евродепутите от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел и Асим Адемов в Народното събрание в сряда, 01 ноември 2017 г., предава пресслужбата на ГЕРБ.

„Важно е институциите да не остават абстрактни и далечни за младите, тъй като младежите могат да оказват влияние върху бъдещия политически и демократичен живот в България и Европейския съюз. Затова и в ГЕРБ постоянно организираме форми на диалог с ученици и студенти от цялата страна,“ заяви българският евродепутат Ева Майдел, по чиято покана учениците посетиха българския парламент.

Домакините поздравиха учениците по случай Деня на народните будители и разговаряха за работата в българския и европейския парламент. Димитър Главчев сподели на учениците за вчерашната му среща му със сръбския премиер Александър Вучич и политиката на България за Западните Балкани.

Цветан Цветанов разговаря за отговорностите му като председател на ПГ на ГЕРБ и председател на комисията по вътрешен ред и сигурност в НС, след което отговори на въпроси на учениците за политиката на ГЕРБ за борба с трафика на жени и борбата с разпространението на наркотиците. В срещата се включи и най-новият български евродепутат Асим Адемов, който сподели приоритетите си в Европейския парламент.