Тотнъм и Реал се нуждаят от реми в Лондон

Рома направи зрелищно 3:0 срещу Челси

Водачите в група Н Тотнъм и Реал се нуждаят от реми в Лондон за да постигнат актив от осем точки и да са спокойни за класирането си на осминафиналите. Борусия Дортмунд дори и да спечели трите си мача ще постигне общо 10. А Реал има гостуване на Апоел Никозия,както и Тотнъм домакинства в последния шести кръг на кипърския тим. Така,че лидерите в групата със сигурност ще си направят по 11 точки. Да не говорим, че Борусия трябва да спечели ва "Бернабеу" за да се надява на нещо.

Ако Тотнъм и Реал завършат реми тогава при мачовете на двата отбора с Борусия ще се разбере кой ще е първи и втори. Реал приема Борусия, а Тотнъм гостува на германския тим.

В група В ПСЖ и Байерн си осигуриха участие на осминафиналите. Парижани имат пълен актив от 12 точки и голова разлика 17-0. Байерн е с 9. Тук интересен ще бъде мача между двата отбора в Мюнхен. След загубата с 0:3 в Париж,баварците ще трябва да вземат победа над тима на Унай Емери с четири чисти попадения. Това е и трудно,но не дотам. От една страна начело на Байерн се завърна Юп  Хайнкес и директния атакуващ футбол на германците. Също така трябва да се припомни как ПСЖ загуби  с 1:6 в Барселона, когато Неймар още беше на "Камп Ноу".
В известен смисъл тимът на Селтик може да препъне ПСЖ на "Парк де Пренс". На пръв поглед немислимо,но футбола понякога не е логичен.

В група С Рома спечели зрелищно с 3:0 срещу неузнаваемия Челси. Две попадения вкара Стефан Ел Шарауи и едно Диего Пероти. Атлетико Мадрид пък направи чутовна глупост като спретна реми на своя нов стадион срещу аутсайдера Карабах за 1:1.  Дори и "дюшекчиите"  да вземат в следващите два кръга още шест точки пак няма да им стигне за второто място. Предполага се,че и Челси и Рома ще спечелят победи  срещу Карабах и ще бъдат недостижими.

 

Така финалиста в Шампионската Лига от 2014 и 2016 и неговият амбициозен треньор Диего Симеоне ще трябва да се задоволят с Лига Европа.