Великобритания набира хиляди служители за Брекзит - bulgaria.utre.bg

Великобритания набира хиляди служители за Брекзит

01 ноември 2017, 06:47 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    public domain pictures

Новите назначения могат да достигнат дори до 8000 души в края на идната година

Британското правителство обяви, че ускорява подготовката за излизането на Великобритания от Европейския съюз, разглеждайки опции без е със споразумение. В тази връзка обяви, че иска да наеме през 2018 г. между 3000 и 5000 души, предаде Франс прес, цитира БиТВ.

Новите назначения могат да достигнат дори до 8000 души в края на идната година. Досега бяха създадени близо 3000 работни места, от които 300 за адвокати в различни правителствени служби във връзка с Брекзита.

На заседание на британското правителство министърът за брекзит Дейвид Дейвис каза, че подготвителните работи за излизането от ЕС са се ускорили значително през последните месеци. Различните министерства разработват планове за прилагане на брекзит в около 300 области.

Всяко едно от министерствата подготвя страната за различни възможни договорени решения, както и за сценарий при липсата на споразумение между Лондон и Брюксел. Лондон вече обяви, че влага 662 милиона лири (753 милиона евро) за подготовката за излизане от ЕС, в това число и за две нови министерства. Лондон изрази готовност да вложи още пари, ако е необходимо.

Дейвис каза, че следващият кръг от преговорите ще започне на 8 ноември.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета