А. Новаков: Ще сме в топ 3-4 по икономически ръст в ЕС - bulgaria.utre.bg

А. Новаков: Ще сме в топ 3-4 по икономически ръст в ЕС

31 октомври 2017, 20:20 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    bnt/ кадър

Ние изпълняваме нашите задължения лоялно, ще вземем каквото ни се полага

2018 година ще бъде една добра година за ЕС, поне що касае финансите. Това прогнозира в ефира на БНТ евродепутатът Андрей Новаков, който е единственият българин в преговорния екип, който изготвя бюджета на Европейския съюз.

"Всяка държава от ЕС бележи ръст на икономиката. Аз съм сигурен, че България ще бъде сред първите 3-4 в Съюза", коментира евродепутатът.

"Средствата, които идват в България не са подаяние, нито подарък, те ни се полагат", обясни Новаков. "Ние изпълняваме нашите задължения лоялно, така че това, което ни се полага ще си го вземем. Аз ще направя максимума прогнозираните 4 млрд. и 200 млн. лева, които са за България, да постигнем, дори и отгоре", добави той.

Новаков си поставя амбицията по програми, т.нар. "Свързана Европа" да имаме почти 400 млн. лева повече само за международни транспортни коридори. По "Свързана Европа" се планира да бъде изграден пътят от Калотина до София, има няколко високоскоростни жп линии като Костенец - Септември. "Ако се увеличи бюджетът на тази програма, България има шанс да вземе още един проект", убеден е Новаков.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Политика