Григор Димитров: България, нека заедно вземем още една титла в София (видео)

Билетите за Garanti Koza Sofia Open в продажба от утре, 1 ноември

Голямата звезда на българския тенис Григор Димитров официално потвърди участието си в турнира от сериите ATP 250 - Garanti Koza Sofia Open 2018!
Григор направи специално обръщение към феновете в родината си, че заедно могат да спечелят отново титлата – така, както се случи през февруари тази година.

"Здравей, България. Много се радвам да споделя с вас, че през февруари следващата година отново ще играя в „Арена Армеец“, за да вземем още една титла. До края на сезона остават още няколко турнира и след това - здрава подготовка. Благодаря Ви за подкрепата и до нови срещи“, каза Димитров.

Третото издание на турнира Garanti Koza Sofia Open ще се проведе от 4 до 11 февруари 2018 г. в „Арена Армеец“. Билетите са в продажба от утре, 1 ноември 2017 г. Пропуски може да купите онлайн от eventim.bg  и в мрежата в цялата страна – на касата на „Арена Армеец“, в билетния център на НДК и на касата с удължено работно време в The Mall в София, в бензиностанции OMV, Orange, „Технополис“, Usit Colours и в Български пощи.

Пропуските са в 3 ценови категории спрямо мястото в залата. В продажба са и пакетни билети за целия турнир – те са с над 30% по-евтини от индивидуалното закупуване на пропуски за всички състезателни дни. Специално за мачовете на 4 февруари всички деца до 14 години влизат в залата безплатно.

"Страхотна новина е, че Григор Димитров ще играе отново в София и ще опита да защити титлата си“, заяви директорът на Garanti Koza Sofia Open 2018 Пол Макнами.

Макнами обяви, че българските фенове са най-важната причина, заради която Григор ще участва отново на турнира в българската столица. „Публиката в София беше фантастична. Имахме над 50 000 зрители по време на предишния турнир. Категорично направихме един от най-добрите турнири за годината от сериите ATP. Какъв резултат постигнахме само с предишния турнир, след като българският любимец Григор Димитров спечели турнира, коленичи пред феновете и целуна корта. Какъв момент само. Какъв по-добър начин да изрази своята признателност за българската публика, която го подкрепяше толкова силно. Димитров не беше изпитвал такава емоция, не беше усещал толкова силна връзка с феновете. Освен това, след София той имаше отличен сезон. Типично е за играчите при такава ситуация да опитват да следват стъпките си. Каква година има само - спечели в Бризбейн, игра изключителен полуфинал с Рафаел Надал на “Аустрелиън Оупън“, спечели в София, след това спечели и своята първа титла от Masters 1000 в Синсинати, а последва и най-хубавото – стана първият българин, който си осигури участие във финалите на ATP в Лондон. В момента Григор е номер 8 в световната ранглиста, но следващият понеделник ще бъде номер 6 в света. В зависимост от развитието на турнирите до края на годината, може да стане номер 5, а потенциално и дори да завърши годината като номер 4 в света. Можете ли да си представите какво означава това за Григор и за България“, заяви Пол Макнами.

"За трета поредна година организираме този турнир и съм изключително горд, че това ще бъде първото голямо спортно събитие в София по време на нашето председателство на Съвета на Европейския съюз. Надявам се турнирът да покаже блясъка на нашата столица пред Европа и света“, заяви министърът на спорта Красен Кралев.

"Виждаме, че турнирът надгражда всяка година. Сигурен съм, че ще достигнем нови рекорди по посещаемост и по качество на организацията. От първия ден, в който съм министър, една от мисиите ми е да правя всичко възможно частният бизнес да протегне ръка на българския спорт. Тук виждаме прекрасен пример, в който си сътрудничат държава, федерация и частна компания. Така успяхме да организираме едно от най-вълнуващите състезания, които са провеждани в България. Надяваме се с турнира в „Арена Армеец“ и с други подобни събития, които планиране с Българската федерация по тенис, да се даде мощен тласък на този спорт. За това ни помага и суперформата, в която се намира Григор Димитров“, добави Красен Кралев и пожела успех на всички участници и на организаторите на Garanti Koza Sofia Open.

"Вярвам, че максимален брой млади тенисисти и треньори ще бъдат свидетели на интересни мачове. Паралелно с това сме подготвили изненада със световноизвестно име, което ще проведе лекции по време на турнира“, заяви президентът на Българската федерация по тенис Стефан Цветков.

Радвам се, че и през 2018 година в София ще има турнир по тенис, който беше успешен тази, надявам се да бъде още по-успешен през следващата.

"За нашата компания е изключителна чест да бъдем партньори на този турнир. Надяваме се отново да гледаме страхотни мачове и даже турнирът да бъде още по-добър от предходния. Елате в залата, за да гледате интересни и хубави мачове“, заяви Ерден Билгенер, член на борда на директорите на Garanti Koza Bulgaria.

Григор Димитров: Нека вземем още една титла! ???????????? Grigor Dimitrov: Let's win the title one more time! #GarantiKoza #SofiaOpen2018 #ATP

Публикувахте от Sofia Open в 31 октомври 2017 г.