МВР: Най-вероятно умора на водача е причина за катастрофата на АМ "Тракия"

Общество

31-10-2017, 14:42

Снимка:

btv/ кадър

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Българка с доживотна присъда в Гърция, заради убийство

Задължение на всяка фирма е да контролира почивките на шофьорите

Най-вероятно умора на водача и загубване на контрол над управлението над автобуса е причина за катастрофата снощи на магистралата "Тракия", коментира главният секретар на МВР Младен Маринов.
Фирмите да вземат мерки и да осигурят почивка. Не може да се чака само на щастлива случайност, допълни той.
Задължение на всяка фирма е да контролира почивките на шофьорите и в момента това се проверява.
Вътрешният министър Валентин Радев отчете 5530 катастрофи от началото на годината, ранените са близо 7000 души. 11413 превозни средства вече са със свалени номера заради нарушения. А от утре МВР започва акция "Зима".
Четири места в региона на Бургас са най-тежко пострадали от дъжда. Продължава издирването на Стоянка, която е в неизвестност от деня на валежите.
Проливният дъжд в Бургаско разрушил на места оградата по границата. Взети били обаче мерки.
От началото на годината има регистрирани 551 телефонни измами. За същия период на миналата година са 549. Разкритите обаче са почти двойно повече. Сценариите са идентични - обаждане от полициай или помощ за пострадал близък.
Мерките за безопасност по време на председателството на ЕС ще наложат известни неудобства. Така например около НДК ще има зона, в която няма да бъдат допускани свободно лица. Ще бъдат изграждани препястващи съоръжения, ново видеонаблюдение. Част от заседанията ще са в София Тех парк.
Малко под 1 млрд и 530 млн се очаква да е бюджетът на МВР за 2018 година. Половината пари отиват за охрана на обществения ред.
55 милиона отиват за увеличение на заплати. Но това трябва да стане справедливо и устойчиво, каза Радев.
Няма задържани за отвличането на Адриан Златков.
За убийството на 72-годишен мъж и дъщеря му на 35 години в Долни Дъбник е задържан млад мъж, който е криминално проявен. Мотивът за убийството е битов, каза Младен Маринов.