Официално! Григор Димитров ще защитава титлата си на Sofia Open

Новината той сам съобщи чрез видеосъобщение на пресконференцията на Garanti Koza Sofia Open 2018 в столичния хотел „Маринела“

Най-добрият български тенисист Григор Димитров официално потвърди, че през следващия сезон ще защитава титлата си на Sofia Open,съобщи БФ Тенис.

Новината той сам съобщи чрез видеосъобщение на пресконференцията на Garanti Koza Sofia Open 2018 в столичния хотел „Маринела“, където участваха министърът на младежта и спорта Красен Кралев, президентът на БФТенис Стефан Цветков, директорът на турнира Пол Макнами и членът на Борда на директорите на Garanti Koza Ерден Билгинер.

Григор Димитров разкри, че няма търпение надпреварата в София да започне.

“Много се радвам да споделя, че отново ще играя в зала “Арена Армеец”. Благодаря ви за подкрепата, до нови срещи”,  поздрави Григор феновете си в България.

Надпреварата Garanti Koza Sofia Open ще се проведе в периода 4-11 февруари 2018 година, а наградният фонд е 540 310 евро. Билетите за надпреварата официално ще бъдат пуснати в продажба от утре. Първият ден на турнира ще бъде със свободен вход за всички деца.

Президентът на БФТ Стефан Цветков разкри, че ще има и изненада – световноизвестно име ще провежда лекции по време на турнира.

Пол Макнами не пожела да разкрие коя друга звезда ще дойде в София:

„Мисля, че дължим това на Григор и днес си говорим за него. Най-голямото предизвикателство в самата организация на турнира бе той да влезе в сърцата на хората. Трябваше да установим връзка между играчите и публиката и сега трябва да надградим.“