Кевин Спейси призна, че е хомосексуален

Булевард

30-10-2017, 17:21

Снимка:

wikimedia

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Както най-близките ми хора знаят, през живота си съм съм имал романтични връзки и с мъже, и с жени

След като години наред отказваше да изясни слуховете за сексуалната си ориентация, американският актьор и двукратен носител на "Оскар" Кевин Спейси призна, че е гей, предадоха световните информационни агенции, цитира БНТ.

Повод за признанието му стана отправеното му от неговия колега и сънародник Антъни Рап обвинение в сексуално посегателство. Случката датира отпреди десетилетия, когато Рап е бил тийнейджър. В публикация в Туитър 58-годишният Спейси е споделил, че е "повече от ужасен", но не си спомня инцидента, случил се преди над 30 години. "Но ако наистина съм се държал по описания от него начин, му дължа искрено извинение за дълбоко неуместното си поведение в нетрезво състояние и за чувствата, които той е трябвало да таи в себе си през всичките тези години", пише актьорът.

В интервю за Бъзфийд Антъни Рап е разкрил, че навремето се е сприятелил с КевинСпейси, докато двамата са участвали заедно в постановка на Бродуей. Рап, тогава 14-годишен, е бил на парти в апартамента на 26-годишния Спейси. В края на вечерта по-възрастният му колега го е отвел в спалнята, положил го е леглото си и се е качил върху него. Антъни Рап споделя още, че е останал с впечатлението, че Спейси е пиян и въпреки че го е притискал здраво към леглото, той е успял да се измъкне и да напусне апартамента.

Рап, понастоящем 46-годишен и известен с ролята си в телевизионния сериал "Стар Трек: Откритие", казва, че е решил да проговори, след като скандалът с продуцента Харви Уайнстийн, обвинен в сексуални посегателства от десетки жени, е повдигнал въпроса за случващото се в развлекателната индустрия. Разкритието на Антъни Рап е накарало Кевин Спейси да сложи край на предположенията относно сексуалната си ориентация, след като години наред ревниво пазеше личния си живот и отказваше да говори по темата.

"Както най-близките ми хора знаят, през живота си съм съм имал романтични връзки и с мъже, и с жени. През годините съм обичал и съм бил романтично обвързан с мъже. Сега избирам да живея живота си като хомосексуалист", пише Кевин Спейси в Туитър. "Искам да се справя с това честно и открито, като поставям началото с внимателно преосмисляне на собственото ми поведение", допълва актьорът.