Младен Маринов: Служителите в болничната сфера трябват да имат сигурност

Общество

30-10-2017, 10:46

Снимка:

btv/ кадър

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Прокуратурата: Откритият мъртъв мъж е нападателя на сестрата от "Пирогов"

Главният секретар заяви, че все още не е сигурно, че намереният починал младеж в София е този отговорен за инцидента с пребитата медицинска сестра

Хората, които работят в болничната сфера, трябва да имат сигурност, но не може и навсякъде да има постоянно полицейско присъствие. Това каза пред медиите главният секретар на МВР Младен Маринов във връзка с инцидента с пребитата медицинска сестра в "Пирогов" от 28 октомври, цитиран от БТА.
По думите му ще се търсят варианти със "сили и средства на болничните заведения, по-добра комуникация с охранителните фирми, най-вероятно и обучения на служителите, които изпълняват тази дейност". Той заяви, че се е срещнал с ръководството на болницата, с които се опитват да установят къде са пропуските, довели до инцидента и как точно се е случил той.
Маринов допълни, че има информация за неправилни тактически действия на определени служители, вследствие получения сигнал и забавена реакция при инцидента в болницата. Той обаче не уточни  дали става дума за полицейски служители или такива на охранителната фирма, ангажирана със сигурността в "Пирогов". И заяви, че не всички охранителни фирми, наети от лечебни заведения изпълняват задълженията си професионално и в пълен обем.
Главният секретар заяви, че все още не е сигурно, че намереният починал младеж в София е този отговорен за инцидента с пребитата медицинска сестра. Маринов обясни, че не е ясно как той е стигнал до мястото, където е открит и какво се е случило.