Тръмп отново изригна срещу Хилари Клинтън

Президентът не е доволен от развитието на руската афера

Американският президент Доналд Тръмп изригна с гневна тирада срещу Хилари Клинтън и Демократическата партия, след като стана известно, че съдебното жури по руската афера е одобрило първите обвинения и предстоят арести, предава БиБиСи.

Той за пореден път отрича руската намеса в президентските избори и се опитва да премести фокуса на вниманието върху "вината" на опонентите си.

В американските медии се появиха публикации, че въз основа на обвиненията, представени от спецпрокурора Робърт Мълър още днес може да бъдат извършени арести във връзка разследвания сговор между обкръжението на Тръмп и Кремъл. Засега не е известно точно какви са обвиненията и срещу кои лица ще бъдат повдигнати.

Самият Тръмп продължава да настоява, че става дума за "лов на вещици" и че има подкрепата на Републиканската партия. "Никога не съм виждал такова единение и гняв сред републиканците заради липсата на разследване срещу Клинтън за Фалшивото досие", пише Тръмп в Twitter.

Той атакува демократите и за урановата сделка с Русия, обвинява бившия шеф на ФБР Джеймс Коми, че е покровителствал Клинтън и недоволства, че "вместо с това, те се занимават с измислен "сговор", какъвто не съществува".

"НАПРАВЕТЕ НЕЩО!" - пише в заключение Тръмп.