Продължава визитата на делегация водена от Д. Главчев в Сърбия

Председателят на парламента Димитър Главчев ще се обърне към народните представители в пленарната зала на парламента на Република Сърбия

Продължава визитата на парламентарната делегация, водена от председателя на Народното събрание Димитър Главчев в Сърбия. Днес в 12.00 часа председателят на Народното събрание Димитър Главчев ще разговаря с председателя на Народната скупщина на Република Сърбия Мая Гойкович. След това двамата председатели ще направят съвместно изявление за медиите.

Председателят на парламента Димитър Главчев ще се обърне към народните представители в пленарната зала на парламента на Република Сърбия в 13.00 часа.

По-късно българската делегация ще се срещне последователно с министъра на външните работи на Република Сърбия Ивица Дачич и с министър-председателя Ана Бърнабич. По-късно в 18.00 часа Димитър Главчев ще бъде гост на откриването на учебната година в българското училище в Белград „Любен Каравелов“.

Председателят на парламента ще разговаря на 31 октомври 2017 г. в 08.45 часа с президента на Република Сърбия Александър Вучич.
В рамките на посещението българските парламентаристи ще се срещнат и с Групата за приятелство „Република България – Република Сърбия“.

В състава на парламентарната делегация са заместник-председателят на Групата за приятелство със Сърбия Павел Шопов, членовете на групата за приятелство Константин Попов, Таско Ерменков, Велислава Кръстева и председателят на ПГ на ПП ВОЛЯ Гергана Стефанова.