Кузманов записа две победи за един ден на турнира по тенис в Еквадор

Спорт

29-10-2017, 19:01

Снимка:

БФТенис

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Антъни Генов: Не мога да си представя живота си без тенис

В решаващия мач за влизане в основната схема той ще играе срещу номер №7 Лени Хампел от Австрия

Димитър Кузманов постигна две победи в рамките на няколко часа в квалификациите на турнира по тенис на червени кортове от сериите „Чалънджър“ в Гуаякил (Еквадор) с награден фонд 50 хиляди долара и гостоприемство, съобщи БФТенис.
Мико стартира с труден успех над поставения под №2 в пресявките Жоао Педро Сорги (Бразилия) с 6:4, 5:7, 6:1 след 2:20 часа игра. След това Кузманов елиминира и колумбиеца Кристиан Родригес с 6:3, 6:4.
В решаващия мач за влизане в основната схема той ще играе срещу номер №7 Лени Хампел от Австрия. Кузманов е 411-и в света в момента, с 21 места по-назад от 20-годишния Хампел.
Мико продължава великолепната си серия в последната седмица. В Лима (Перу) той записа записа пет впечатлавящи победи и стигна до четвъртфиналите. Там Кузманов започна от квалификациите, където отстрани Хуан Игнасио Лонгредо от Аржентина и боливииците Федерико Зебалос и Хуго Делиен. В първия кръг на основната схема Димитър елиминира след тричасова битка Марсело Алеваро от Салвадор. След това Мико отстрани и поставеният под №4 Роберто Карбалес Баена (Испания), който е №99 в света.