Данаил Кирилов: ГЕРБ ще обсъди декларация, никога да не управлява с БСП

На своя сталинистки конгрес опозицията си вкара голям тактически и политически автогол, заяви депутатът

Това е голям тактически и политически автогол на опозицията, така в "Беновска пита" депутатът от ГЕРБ Данаил Кирилов определи заканата за готвен от БСП вот на недоверие срещу управляващите.
 
"Те имат най-малко основание да повдигат този въпрос, но ги изкушава широтата на темата за корупцията и възможността да плюят, което правят с предпочитание", продължи председателят на правната комисия на НС.
 
"Това е поредната манипулативна кампания на БСП, не искам да коментирам процесите там, но това е резултат от един сталинистки конгрес, който да разчисти вътрешната опозиция, да установи единоначалието на един кръг от хора, и да сочи с пръст вътрешния враг".
 
Според Данаил Кирилов в редиците на БСП очевидно има хора, които изпитват "симпатия и подкрепа за политиката, която водим". "Тези хора ще бъдат изключени", убеден е той.
 
ГЕРБ ще подложат на  обсъждане на Националната си конференция през ноември въпросът за евентуално съвместно управление с БСП.
 
"Категорично бе поставен въпросът и се взе решение той да бъде обсъден на скледващата ни национална конференция - ще обсъдим проект за политическа декларация, че ГЕРБ никога няма да управлява с БСП.
 
Пред нас тази алтернатива никога не е стояла сериозно, реално и обективно. Но по отношение на шизофренията на лидера на БСП, очевидно е, че те използват тази теза както им е изгодно и в който момент им е изгодно".
 
За изявлението на лидера на ДПС Карадайъ, който отново поиска оставката на вицепремиера Валери Симеонов и излизането на ОП от управлението, Данаил Кирилов коментира:
 
"В този момент е очевидно, че двете политически сили се стремят да използват момента и да злепоставят настоящето управление в контекста на европредседателството и да се внушава и на публиката, и на европартньорите ни, че има проблем в държавата.
Което според мен е невярно, защото категорично вървим към развитие, напредък, повишаване на икономическите показатели".
 
Депутатът обаче увери, че ГЕРБ не е предубеден към нито една политическа сила. "Ние не сме предубедени, ние предлагаме законопроектите на всички парламентарни групи - така би трябвало да се действа, без предубеждение, за важните неща за държавата."