Сблъсъци между протестиращи и полиция в Барселона - bulgaria.utre.bg

Сблъсъци между протестиращи и полиция в Барселона

28 октомври 2017, 09:52 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    twitter

Няколко души са ранени

Трима души бяха ранени през нощта в Барселона при опити на привърженици на единството на Испания да се сблъскат с празнуващите независимостта на Каталуния на площад „Сан Хауме”, предава биТВ.

Вчера депутатите в Каталуния подкрепиха с бойкотирано от левицата тайно гласуване отделянето на Каталуния от Испания и така обявиха едностранно независимост. По-късно испанският премиер Мариано Рахой обяви, че разпуска правителството и парламента в провинцията и свиква избори на 21 декември.

Сутринта беше отстранен от длъжност началника на полицията в областта Жозел Луис Траперо.

Протестите за и против независимостта на Каталуния продължиха през цялата нощ.

Докато на площадите в Барселона някои празнуваха независимостта, в други части на града се организираха протести на привърженици на единна Испания.

Повече от 400 души се опитаха да стигнат до централното управление на полицията, но властите пресекли пътя на шествието.

Тогава протестиращите, сред които имало и ултраси, се насочили към сградата на радио Каталуния, където изпотрошили стъклата и блокирали входа. Обиколките на протестиращите продължи през нощта. Те скандираха „да живее Испания”, „улиците винаги ще бъдат наши” и „Каталуния е Испания”.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Свят