Б. Петков: МТСП е предвидил най-много средства за хора с увреждания - bulgaria.utre.bg

Б. Петков: МТСП е предвидил най-много средства за хора с увреждания

28 октомври 2017, 09:18 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    bnt/ кадър

82 млн. лева повече са предвидени в бюджета на министерството

"Факт е, че заплатите в България през последните години растат. Ако ги сравним с европейските, те са ниски, но тенденцията е на повишение", посочи социалният министър Бисер Петков в ефира на БНТ. Големият въпрос, по който се спори, е как ще се разпределя произведеното. Според него всеки един ръст трябва да бъде устойчив, той трябва да е съобразен. "Икономиката все още не произвежда достатъчно, за да се почувства този ръст", изтъкна Петков.

"В бюджета на Министерството на труда и социалната политика най-голямо е увеличението на разходите за политиките за интеграция на хората с увреждания", подчерта социалният министър.

"82 млн. лева повече са предвидени в бюджета на министерството. С голяма част от тези средства ще се финансира една програма, която за първи път държавата поема нейното финансиране - личните, социалните асистенти, които оказват подкрепа на над 26 хиляди хора с увреждания", каза още той.

"Половината от бюджета на социалното министерство е насочен към политиката за семейства с деца. Предложението е да има по-голям достъп до 560 млн. лева, които са заложени. Търсим ефективно насочване на тези средства", изтъкна Петков.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Политика