Хиляди протестиращи се събраха на площад "Независимост" - bulgaria.utre.bg

Хиляди протестиращи се събраха на площад "Независимост"

27 октомври 2017, 14:18 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    bnt.bg/кадър

КНСБ има пет изисквания към управляващите

Хиляди протестиращи се събраха пред Министерския съвет с настояване за по-високи доходи. Площад „Независимост” се оказа тесен за всички желаещи да изразят позицията си. Националният протест е организиран от КНСБ и се провежда под мотото „Доходи, права, достойнство“.

Исканията на КНСБ са пет: повишаване доходите от трудови възнаграждения с минимум 100 лв. ежегодно; начална работна заплата за висшисти, които работят по специалността, от 700 лв.; да не се експериментира с допълнителните трудови възнаграждения и в частност с това за „Трудов стаж и професионален опит“; да спре агресията от работодателските организации за отнемане на права и постигнати социални придобивки за работниците и служителите; да се възстанови необлагаемият минимум, равен на минималната работна заплата и да се диференцира ставката за облагане с Данък върху общия доход.

Очаква се от КНСБ да връчат декларация с исканията си на правителството. По първоначална информация се очаква исканията им да бъдат връчени на вицепремиера Валери Симеонов.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета