Кампанията на евродепутат Ева Майдел „Научи ме да умея“ с първо събитие за новата учебна година

Животът

27-10-2017, 09:52

Снимка:

пресофис Ева Майдел

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Четиридесет ученици от 9 клас на СУ „Емилиян Станев“ участваха в интерактивна работилница

Тази седмица във Велико Търново  се проведе първото събитие за новата учебна година от националната кампания на евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел и сдружение Образование България 2030 - „Научи ме да умея“. Инициативата на евродепутата цели да мотивира младите хора да развият своите умения за успешна професионална реализация.

Четиридесет ученици от 9 клас на СУ „Емилиян Станев“ участваха в интерактивна работилница, посветена на уменията на 21-ви век. Националният координатор на сдружение ОБ2030 Александра Мирчева запознаха младежите с ключовите компетенции, които всеки трябва да притежава, за да бъде успешен и конкурентноспособен на пазара на труда, както в наши дни, а така и в бъдеще. През новия сезон на кампанията освен умението работа в екип, специално внимание се обръща на развиването на комуникационните способности на участниците. Учениците имаха възможността да приложат наученото и да изявят възможностите си чрез игри и предизвикателства.

Към момента чрез кампанията обучение са преминали близо 450 ученика от Стара Загора, Велико Търново, Хасково, Правец и Ивайловград. Стремежът на организаторите е до края на този сезон на кампанията да успеят да работят с над 1000 младежа в цялата страна.