Григор Димитров: Това е един от най-великите моменти в кариерата ми

Спорт

26-10-2017, 10:32

Снимка:

bgtennis

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Официално: Григор Димитров се класира за финалите на ATP в Лондон

Много съм щастлив, че се класирах за Nitto ATP Finals

Григор Димитров не скри радостта си от това, че ще направи своя дебют на “Мастърс” турнира на осемте най-добри в света през сезона. Класирането на първата ни ракета за тазгодишните финали на АТР в Лондон стана факт след ранното отпадане на Сам Куери на турнира във Виена. Вчера Асоциацията на професионалните тенисисти официално потвърди, че Григор и Марин Чилич ще играят в английската столица.

“Здравейте, хора. Много съм щастлив, че се класирах за Nitto ATP Finals. Винаги е било моя цел и когато вчера разбрах, че се е случило, това беше един от най-великите моменти в моята кариера досега. Благодаря на всички за подкрепата, гледам с очакване към момента, в който ще играя пред вас. Ще се видим в Лондон!“, обърна се към феновете си Григор Димитров.

Междувременно, неговият треньор Даниел Валверду публикува на профила си в “Туитър” колажа, направен от АТР по повод класирането на Гришо за Мастърса в Лондон. Българинът заслужи участието си сред осемте най-добри с титлите на Мастърса в Синсинати и триумфите на турнирите в Бризбейн и София.

Останалите сигурни участници в заключителния турнир на АТР са световният номер 1 Рафаел Надал, швейцарският ас Роджър Федерер, Александър Зверев от Германия и австриецът Доминик Тийм.

Белгиецът Давид Гофен и испанецът Пабло Карено Буста са фаворити за последните две места за турнира, кйто ще се проведе между 12 и 19 ноември.