Президентът на Лацио: Пращам по 200 фена годишно в Аушвиц!

Спорт

26-10-2017, 07:22

Снимка:

flickr

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Клаудио Лотито иска да образова ултрасите си с фашистки вярвания

Президентът на "Лацио" Клаудио Лотито реши да предприеме необичайни мерки спрямо ултрасите на тима, които непрекъснато създават проблеми на клуба. Лотито заяви в типичния си стил, че ще праща по 200 фена в Аушвиц, "за да се образоват и да сме сигурни, че определени моменти няма да бъдат забравени".

„Тук сме днес, за да се разграничим от всякаква форма на ксенофобия и антисемизъм“, заяви Лотито при посещение в синагога.

„Огромната част от феновете на "Лацио" споделят тази позиция. Правим много други инициативи, за да подтиснем тези инциденти чрез всекидневни действия като посещения на играчите в училища, за да преодоляваме социалните, расистките и финансови бариери.“

"Не говорим за това какво иска да направи "Лацио", а за това, което винаги сме правили: "Лацио" винаги е бил ясен в оценката за тези инциденти, с ясни сигнали и вкарването на хора в съда. Днес официално мога да обявя, че "Лацио" ще вземе участие в нова годишна инициатива, организирайки посещения до Аушвиц за 200 привърженици на "Лацио", които да се образоват и да направим така, че да не забравяме определени моменти, за да може тези хора да знаят за какво говорим".

"Не може да си правиш шеги с тези факти, осъждаме всякакви форми на расизъм. "Лацио" ще стартира тази инициатива. "Лацио" иска да изясни кой е направил това чрез използването на камерите, както и кой е принтирал тези стикери. Според мен е странно това да се случи след изявлението през миналата седмица, в което молим феновете да не правят тези неща.

"Откакто съм президент не е имало плакати или поведение, което да идентифицира феновете като расисти, антисемити или ксенофоби. Има лоши ябълки във всяко общество, за съжаление не можем да поставим стюард на всеки фен", каза още президентът на "Лацио".