Димитрис Аврамопулос на посещение в България

Политика

26-10-2017, 06:10

Снимка:

wikimedia

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Програмата му включва срещи с Бойко Борисов и с Румен Радев

Днес и утре европейският комисар по въпросите на миграцията, вътрешните работи и гражданството Димитрис Аврамопулос ще бъде на официално посещение в България, се казва в съобщение от пресслужбата на ЕК.

Програмата му включва срещи с министър-председателя Бойко Борисов и с президента Румен Радев. Предвидени са разговори с вицепрезидента на България Илияна Йотова, с министъра на вътрешните работи Валентин Радев, както и с представители на две парламентарни комисии в Народното събрание.

Комисар Аврамопулос ще вземе участие и в Годишната министерска среща ЕС–Западни Балкани в областта на правосъдието и вътрешните работи. Тя се провежда в София в рамките на Естонското председателство на Съвета ЕС.

Днес от 16.00ч. до 18.00ч Димитрис Аврамопулос ще отговаря на въпросите на българските граждани на тема "Крепостта Европа? Миграция и сигурност в ЕС". Гражданският диалог ще се проведе в Софийската градска художествена галерия на ул. Ген. Гурко 1. Участието в дискусията e със задължителна предварителна регистрация. Поради мерки за сигурност на място се представя документ за самоличност. Гостите ще могат да задават въпросите си както на живо, така и онлайн. По време на събитието ще се използва приложението https://www.sli.do/ за допитване до публиката.