Една оферта за нов боен кораб е постъпила в МО

Политика

25-10-2017, 16:53

Снимка:

btv/ кадър

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Работата на междуведомствената група продължава

В Министерството на отбраната днес беше отворено постъпилото предложение от участник в процедурата за придобиване на многофункционален модулен патрулен кораб за Военноморските сили (ВМС), предаде пресслужбата на военното ведомство. Междуведомствената работна група, назначена със заповед на министър-председателя, с представители на Министерството на отбраната, Министерството на финансите и Министерството на икономиката, отвори офертата, постъпила в установения срок.

„От заявилите интерес още шест компании, четири отговориха, че не могат да представят предложение в отговор на поканата, а от две не е получен отговор. Съгласно рамката на Проекта за инвестиционен разход, при подаване дори на една оферта, тя трябва да бъде разгледана и оценена“, поясни контраадмирал Митко Петев, командир на ВМС и съпредседател на междуведомствената работна група.

Работата на междуведомствената група продължава с разглеждане на техническото и ценовото предложение в постъпилата оферта, съгласно методиката, която е разгледана подробно на Съвет по отбраната.

Работата на групата ще завърши с доклад към министъра на отбраната с предложение за последващи действия.