Румен Радев: Няма хора с нисък и висок ръст, има български граждани - bulgaria.utre.bg

Румен Радев: Няма хора с нисък и висок ръст, има български граждани

24 октомври 2017, 16:50 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    president.bg

В България да бъде създаден център, адаптиран към нуждите и проблемите на хората с нисък ръст

Знак за цивилизоваността на обществото е отношението към хората, които поради една или друга причина са поставени в неравностойно положение и е дълг на държавните институции да работят за създаването на равни възможности за заетост, образование и здравна грижа. Това заяви държавният глава Румен Радев на среща на „Дондуков“ 2 с представители на Националната организация "Малки български хора" по повод 25 октомври – световен ден за информираност по въпросите на хората с нисък ръст, предаде прессекретарията на президентството. Представителите на сдружението благодариха на Румен Радев за доброто сътрудничество и съпричастността на президентската институция към проблемите на хората с нисък ръст в България.

В България да бъде създаден център, адаптиран към нуждите и проблемите на хората с нисък ръст, призова по време на срещата президентът на „Малки български хора“ инж. Светослав Чернев. По думите му страната ни трябва да използва опита на държави като Германия и Испания, а институциите да подпомогнат изграждането на подобен център, който ще улесни намирането на работа, предоставянето на лечение и рехабилитацията на хората с нисък ръст. „Убеден съм, че това е обща кауза, както за хората с нисък ръст, така и за всички отговорни институции и българското общество“, подчерта държавният глава. Президентът се ангажира да бъде домакин на редовни срещи с представители на организациите на хората с увреждания.

Представителите на сдружението запознаха Румен Радев със своите идеи за адаптация на жилищната среда и на работните места към потребностите на малките хора в България. През 2018 г. страната ни ще поеме председателството на Съвета на ЕС и според инж. Чернев това е добър повод да бъдат поставени на дневен ред и проблемите на малките хора в Европа.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета