Лондон ще дава временни безплатни офиси на софийския бизнес - bulgaria.utre.bg

Лондон ще дава временни безплатни офиси на софийския бизнес

24 октомври 2017, 12:50 | bulgariautre
  • Снимка:
    Софийска община

  • Снимка:
    Софийска община

Подготвен бе проект на споразумение за обща работа

Лондон ще предоставя временни безплатни офиси за софийски предприемачи, които искат да работят в британската столицата. За това се договориха изпълнителният директор на Столичната агенция по приватизация и инвестиции Владимир Данаилов  с колегата си от британската агенция  „London and partners“ Тони Марджиота. Двамата проведоха среща в рамките на програмата на делегацията, водена от столичния кмет Йорданка Фандъкова в Лондон. Веднага след нея бе подготвен проект на споразумение за обща работа, който предстои да бъде обсъден на експертно ниво и подписан.

Документът ще ангажира Лондон да предоставя цялостна подкрепа за софийския бизнес като осигуряване на помощ за отваряне на фирма, намиране на кадри,  контакти за работа и представяне пред местния бизнес. „На свой ред СОАПИ ще предложи същата конкретна подкрепа на лондонския бизнес, който иска да инвестира в София“, каза Данаилов. Той, заедно със зам.-председателя на Столичния общински съвет и председател на Надзорния съвет на СОАПИ Николай Стойнев, представиха пред колегите си от „London and partners“ възможностите за  развитие на бизнеса в столицата. Лондон има подобни споразумения с градове като Лисабон, Париж, Тел Авив и Лос Анджелис.

Лондонската агенция се финансира 50% от общината на британската столица, а другите 50% се дават от бизнеса. В нея работят около 150 души, които развиват проекти в областта на насърчаването и привличането на чужди предприемачи, образованието и туризма.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета