Н. Нанков: Всички тунелни тръби ще бъдат ремонтирани - bulgaria.utre.bg

Н. Нанков: Всички тунелни тръби ще бъдат ремонтирани

23 октомври 2017, 19:36 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    bnt/ кадър

Леките автомобили няма да усетят въвеждане на тол таксите, по-силно ще го усетят тежкотоварните

"Предвижа се пътищата, които ще попаднат в обхвата на тол таксите, да не са повече от 2/3 от републиканската пътна мрежа. Който натоварва повече пътната мрежа, той ще плаща повече", каза пред БНТ министърът на регионалното развитие Николай Нанков.

"Всички тунелни тръби ще бъдат ремонтирани", отбеляза още той.

"Има избран изпълнител за тол системата, има срокове, които ще се опитаме да спазим. Процедурата ще приключи най-вероятно в следващите седмици", добави Нанков.

"Предварително изпълнение ще поискаме за тол системата, важен ни е всеки ден за въвеждане на тол системата, ще заведем дело срещу жалбоподателите, които злоупотребяваха, за да саботират кампанията", каза още той.

Той обясни, че леките автомобили няма да усетят въвеждане на тол таксите, по-силно ще го усетят тежкотоварните.

"А приходите от тол системата ще се разходват за поддръжка на пътната инфраструктура и за строежа на нови скоростни отсечки от републиканската пътна мрежа", открои регионалният министър.

"Всички тунелни тръби ще бъдат ремонтирани", каза Николай Нанков: "Имаше повишена задименост в тунел "Витиня", но зачестихме завъртането на вентилаторите, но това се случва понеже са на ръчно управление вентилаторите заради ремонта на тръбата в посока София."

Ремонтът на тунел "Траянови врата" ще започне през пролетта.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета